Crevits maakt kinderen uit Ganshoren vertrouwd met noodnummer 112

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft een digitaal lessenpakket ontwikkeld waarmee leerlingen leren hoe ze levens kunnen redden door naar het noodnummer 112 te bellen. Het pakket werd dinsdag gelanceerd in de Sint-Lutgardisschool in Ganshoren door minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

Het pakket wordt met de steun van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits verspreid over alle Nederlandstalige scholen in Vlaanderen en Brussel. Ook de andere gemeenschappen nemen deel aan het project.

"Leerkrachten kunnen een belangrijke rol spelen in het aanleren van de noodnummers en hoe noodnummers te bellen", klinkt het. Daarom ontwikkelde de FOD Binnenlandse Zaken een lessenpakket om kinderen "op een speelse manier" het noodnummer 112 te laten ontdekken en onthouden.

Concreet bevat het pakket meer informatie over het noodnummer, een 112 Kidsfilm, quizvragen en rollenspellen. Daarnaast is er nog extra materiaal beschikbaar op www.112.be/nl/kids.

De campagne, die "KIDS 112" heet, werd dinsdag gelanceerd in Sint-Lutgardis met een speciaal ingerichte truck. Leerlingen kregen er uitleg van een raadgever van minister Crevits.

De minister steunt de actie en wijst op het belang van het initiatief. "Kinderen die weten wat ze moeten doen, zullen ook vlugger de stap zetten om hulp te bieden. Leren reanimeren en EHBO moeten een belangrijke plek krijgen op school. Dat is een van de vier pijlers van ons toekomstig plan rond 'beweging en gezondheid op school'. Het lessenpakket rond het noodnummer 112 sluit hier mooi op aan", zegt Crevits.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?