Criminoloog VUB voor rechter voor pedofilie

Rudy M. (54) verschijnt vrijdagochtend voor de correctionele rechtbank voor aanranding van zijn 14-jarige stiefdochter. De man zat eerder al tien jaar in de cel voor de moord op zijn vrouw, en doet sinds 2008 onderzoek naar ex-gedetineerden.

De man wordt ervan verdacht de 14-jarige dochter van zijn huidige vriendin te hebben aangerand. Zo wilde hij volgens het meisje een spelletje spelen waarbij hij "deed alsof hij haar verkrachtte". Hij duwde haar met geweld neer en bootste een verkrachting na. Ook liet hij haar een enquête invullen over pedofilie om na te gaan hoe ze daarover dacht.

In 1991 vermoordde hij zijn vrouw door haar eerst te verdoven en vervolgens in bad te leggen, waarna ze verdronk.

M. bracht uiteindelijk tien jaar in de cel door, jaren waarin hij allerlei hogere diploma's haalde. Na zijn vrijlating kon hij doctoreren in de criminologie aan de VUB, waar hij sinds 2008 als onderzoeker werkt. Als 'ervaringsdeskundige' legde hij zich toe op de reïntegratie van ex-gevangenen in de samenleving.

"Ik keek uit naar wat zinvol kon zijn voor mijn herintegratie in de maatschappij. En ik wou een positief rolmodel zijn voor mijn minderjarig kind: als vader en wat studie-inzet betreft", zei M. in 2010 aan Brussel Deze Week.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?