Crowdfunding voor centrum voor mensen met een mentale beperking in Jette

La Maison Bleue, een centrum voor mensen met een mentale beperking, opent eind 2017 de deuren. De sociale voorziening, die plaats biedt aan dertig mensen, wordt gedeeltelijk via crowdfunding gefinancierd. Dat is een primeur voor ons land.

In de herfst van 2017 opent er in de Bonaventurestraat in Jette La maison bleue, een centrum voor mensen met een mentale beperking. Het centrum wordt deels gefinancierd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en deels via crowdfunding. Het totale kostenplaatje is 2.000.000 euro.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie investeert 1.500.000 euro maar dat volstaat niet. Via allerhande benefietacties en via crowdfunding hoopt de vzw de rest van het nodige geld binnen te halen. Het is de eerste maal dat in ons land een centrum voor mensen met een mentale beperking op die manier gefinancierd wordt. In Frankrijk gebeurde het wel al.

De vzw heeft nog veel werk voor de boeg. “De afgelopen drie maanden werd er slechts negen euro ingezameld. Toch geven we de hoop niet op”, zegt directeur Alain Campeert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?