Cultuurhuis Le Space drie nachten op rij slachtoffer van vandalisme

Afgelopen week is het centrum Le Space, op de hoek van de Dansaertstraat, drie keer op rij slachtoffer geworden van diefstal en vandalisme. Oprichter en schrijfster Rachida Aziz stelt zich vragen bij de gebeurtenissen. "Dit lijkt op gericht vandalisme."

De organisatie heeft geen idee wie er achter het vandalisme zit aangezien de contacten met de wijk goed zijn. Er leeft wel wat frustratie tussen de huisbaas en de organisatie van het centrum. "De rolluiken zijn al weken stuk maar het bedrijf dat ze plaatste laat niets meer van zich horen. Hierdoor zijn we niet in orde met de veiligheidseisen en komt de verzekering niet tussen."

Aziz zit dus met de handen in het haar. “We hebben een bedrijf in Anderlecht ingeschakeld en 1.000 euro betaald om de rolluiken van de deur te repareren maar ze hebben nog altijd niets gerepareerd. Ze weigeren ook alle communicatie met ons, zonder specifieke reden. Daarom hebben we afgelopen nacht een crowdfunding opgestart en de solidariteit is hartverwarmend. Op een nacht hebben we al 825 euro kunnen inzamelen."

Ondanks de tegenslagen blijven de vrijwilligers in het centrum doorzetten. "We proberen alles zelf te repareren om het centrum operationeel te krijgen zodat al onze events kunnen doorgaan."

Le Space is een cultureel centrum dat is opgestart in 2009. Het is een plaats waar kunstenaars, activisten, ecologische start-ups en culturele organisaties elkaar ontmoeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?