Cultuurhuizen Brussel-Stad mogen meer bezoekers ontvangen

© Saskia Vanderstichele

De stad Brussel geeft de cultuurhuizen op haar grondgebied de toestemming om de bezetting van hun zalen te verhogen naar 50 tot 70 procent van de normale capaciteit. Tegen het eind van het jaar hoopt het stadsbestuur opnieuw een volledige bezetting te kunnen toestaan.

Die uitzonderingsmaatregel wordt maandag bekendgemaakt door Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en zijn schepen van Cultuur Delphine Houba (PS).

Na overleg met culturele instellingen, theaters en concertzalen die gehuisvest zijn in de Stad Brussel, werd voor elke zaal de aangepaste capaciteit in detail uitgewerkt, conform de coronamaatregelen. Het dragen van een mondmasker en de fysieke afstand van één zitplaats tussen elke toeschouwer of bubbel is daarbij verplicht.

Tegelijkertijd wordt ook reserveren, het verzamelen van contactgegevens, het aanbrengen van looplijnen, de aanwezigheid van stewards, het ventileren van de zaal en het ontsmetten van infrastructuur verplicht. Op basis daarvan mogen de culturele locaties op grondgebied van de stad Brussel hun capaciteit verhogen tot een bezettingsgraad van 50 tot 70 procent.

De stad Brussel gaat weliswaar nog verder en heeft de instellingen al gevraagd om een plan uit te werken waarbij ze eind november terugkeren naar een volledige bezetting. Al blijft dat afhankelijk van de huidige gezondheidssituatie. "Op het einde van het jaar wil ik geen enkele lege stoel meer zien", aldus schepen Houba. "We willen allemaal een hoofdstad die bruist van leven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?