Cumuleo: vier Brusselaars geven mandaten niet aan

© Cumuleo

Vier Brusselse politici of ambtenaren hebben hun functies of vermogen voor vorig jaar niet aangegeven. Dat meldt de website Cumuleo op basis van de lijst met mandaten en vermogensaangiften die het Rekenhof vrijdag publiceerde.

De Brusselaars die in gebreke blijven zijn de voormalige kabinetschef van Vlaams minister Ben Weyts, Hans Mariën (N-VA); de adjunct-kabinetschef van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V), Caroline Verlinde; Brussels parlementslid Manzoor Zahoor Ellahi (PS); en Jozef Van Rillaer (voormalig Vlaams topambtenaar, administrateur-generaal van de afdeling Kunsten en Erfgoed van het Vlaamse departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media).

Sinds 2005 moeten openbare mandatarissen, hoge ambtenaren, leidinggevenden van ministeriële kabinetten… elk jaar twee documenten in te dienen bij het Rekenhof: een lijst van hun mandaten, ambten en beroepen; en een vermogensaangifte. De Belgische staat wil daarmee transparantie garanderen en vermijden dat wie een openbare functie uitoefent daar onterecht voordeel uithaalt.

In heel België gaven 214 mandatarissen hun mandaten of vermogen in 2015 niet aan. Dat meldt de website Cumuleo. Die analyseert elk jaar de lijsten. Vier Brusselaars blijven in gebreke. Mariën, Verlinde en Ellahi gaven hun mandaten niet aan, Van Rillaer ook zijn vermogen niet.

Welke Brusselse mandatarissen verschillende functies cumuleren wordt zaterdag duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?