Cyclo opent fietsatelier bij Bockstaelplein

Cyclo vzw opent woensdag een nieuw atelier in de buurt van het Bockstaelplein. Klanten kunnen er terecht om hun fiets te herstellen, een cursus fietsherstel te volgen of een fiets van a tot z op te bouwen.

Het herstellen van de fietsen gebeurt onder begeleiding. Voorts zullen er cursussen en workshops plaatsvinden. Er wordt veel met tweedehandsmateriaal gewerkt. Men kan ook zijn fiets laten herstellen tegen standaardtarief.

Bockstael is het achtste atelier dat Cyclo beheert. Het open atelier kadert in het duurzaam wijkcontract Bockstael van de stad Brussel.

Volgens Cyclo heeft de buurt fietspotentieel. “Met het open atelier poogt Cyclo een eerste graantje te planten voor meer fietscultuur in de buurt”, luidt het in een persbericht. De vereniging kijkt uit naar samenwerkingen met organisaties en scholen uit de buurt.

Cyclo is een initiatief uit de sociale economie en heeft een werkervaringsprogramma voor mensen die moeilijk tot de arbeidsmarkt doordringen.

Het atelier gaat van start op woensdag 10 september vanaf 15 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?