Cynthia Bolingo trekt zich terug: Tokyo 2020 is afgelopen voor de Brusselse atlete

Cynthia Bolingo kwam dinsdag 1 juni juichend over de streep in Montreuil. Cynthia Bolingo kwam dinsdag 1 juni juichend over de streep in Montreuil.
© Belga Images
| Cynthia Bolingo (archiefbeeld).
© Belga Images
| Cynthia Bolingo (archiefbeeld).

Cynthia Bolingo heeft besloten het lopen op te geven, zowel op de 400 m als op de 4 x 400 meter estafette met de Belgische Cheetahs tijdens deze Olympische Spelen. Dat schrijf Le Soir.

De traumatische ervaring vlak voor de gemengde 4 x 400m finale op zaterdag, toen ze een minuut voor het binnengaan van de call room moest opgeven, gaf de doorslag. Nadat ze tijdens het trainingskamp in Mito al een lichte blessure aan haar pezen had opgelopen door iets te hard te remmen tijdens een sprintsessie, gooide ze na deze teleurstelling de handoek in de ring.

Deze terugtrekking is uiteraard een harde klap voor de CABW-atlete na het indrukwekkende seizoen dat ze tot nu toe achter de rug heeft met persoonlijke bests op de 100 (11.28), 200 (22.79) en vooral 400 m (50.29), een afstand waarop ze drie keer het Belgische record verbeterde.

"Cynthia heeft er alles aan gedaan om klaar te geraken voor de start van de Spelen," reageert coach Carole Bam. "Helaas bleek gisteren dat de tijd te kort was om Cynthia nog klaar te stomen voor de olympische competities. Dit is uiteraard bijzonder jammer. Cynthia zal nu de nodige rust nemen om de blessure te laten herstellen."

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?