Dader vluchtmisdrijf Schaarbeek blijft aangehouden

Vluchtmisdrijf Schaarbeek.jpg
Het ongeval van afgelopen zondag aan het Josaphatpark in Schaarbeek is al het derde ernstige verkeersongeval in de gemeente in anderhalve maand tijd.

De man die afgelopen weekend in Schaarbeek een vader en zijn dochter aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, is vanmorgen voor de Brusselse raadkamer verschenen. Die bevestigde de aanhouding van de bestuurder van het ongeval. Als er geen beroep wordt aangetekend, blijft hij nog minstens een maand in de cel.

De 23-jarige dader verscheen vanmorgen voor de raadkamer die zijn aanhouding verlengde. Als er geen beroep wordt aangetekend, blijft hij nog minstens een maand in de cel.

Zijn passagier wordt nog steeds opgespoord. “Mijn cliënt heeft bekend dat hij achter het stuur van de wagen zat op het moment van het ongeval”, zegt advocate Nathalie Gallant. “De passagier wordt nog gezocht, maar die heeft eigenlijk niets met het ongeval te maken.”

Dader is recidivist en werd gezocht

De strafpleitster heeft ook bevestigd dat de 23-jarige man gezocht werd en op het moment van het ongeval onder elektronisch had moeten staan. “Hij heeft in juni een celstraf van 15 maanden opgelopen voor kwaadwillige belemmering van het verkeer. Hij had met een scooter proberen te vluchten bij een verkeerscontrole. Voor de uitvoering van die straf kreeg hij een enkelband, maar die is enkele weken geleden defect geraakt."

"Na zijn arrestatie afgelopen weekend bleek ook dat hij gezocht werd. Hij is in 2014 veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur, maar die heeft hij niet volledig uitgevoerd. Die straf is vervolgens omgezet naar twee jaar gevangenis, maar die omzetting is pas na zijn laatste veroordeling gebeurd. Hij wist dus niet dat hij gezocht werd", aldus Gallant.

Volgens de verklaringen van de verdachte verloor hij afgelopen zondag de controle over het stuur in een bocht. De wagen belandde zo op de stoep, waar hij een man en zijn dochtertje aanreed.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?