Dagcentrum verhuist naar Haren

Espero, een dagcentrum in Opwijk dat een twintigtal kinderen met gedrags- en emotionele problemen begeleidt, verhuist over twee jaar naar Haren.

Het splinternieuwe gebouw komt op de Middelweg in Haren, op een terrein van dertig are. "Het wordt een modern, duurzaam en energievriendelijk gebouw met zonnepanelen en een warmtepomp," zegt Mattias Bouckaert, directeur van Espero.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de bouwvergunning. Als alles goed gaat, gaat het werk in mei 2009 van start en is alles tegen september 2010 klaar. Espero is een kleinschalig residentieel centrum dat twintig kinderen en jongeren met gedragsproblemen behandelt. Het omvat een lagereschoolafdeling (zes- tot twaalfjarigen) en een adolescentenwerking (twaalf- tot achttienjarigen). Het centrum richt zich vooral tot gezinnen uit de regio Brussel-Halle-Vilvoorde. De organisatie wou aanvankelijk in de hoofdstad neerstrijken, maar omdat ze niet meteen een geschikte lokatie vond, werd Opwijk de uitvalsbasis. "De verhuizing is vooral nodig omdat de vraag in het Brusselse heel hoog is," zegt Bouckaert. "Bijna de helft van onze jongeren komt al uit Brussel."

Espero is een van de zeven erkende Vlaamse observatie- en behandelingscentra. Het is een initiatief van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en krijgt steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?