Daglicht en ingang op Muntplein voor metro De Brouckère

© SumProject - Greisch/Mobiel Brussel

Mobiel Brussel wil metrostation De Brouckère grondig onder handen nemen, vernam brusselnieuws.be. De mezzanine met de loketten wordt gereorganiseerd en er komt een nieuwe ingang op het Muntplein. Er wordt ook natuurlijk licht tot op de perrons en de mezzanine gebracht.

Van een koepel wil men bij Mobiel Brussel niet spreken, maar op het Muntplein zullen lichtdoorlatende vlakken komen die daglicht tot in het metrostation moeten brengen. "Samen met nieuwe verlichting moet dit zorgen voor een kwalitatieve en aantrekkelijke openbare ruimte”, klinkt het.

Andere wijzigingen aan het station komen er op de mezzanine waar de loketten staan. Daar worden obstakels verwijderd om tot een meer open en toegankelijk station te komen.

Het station krijgt ook nieuwe ingangen op het Muntplein zelf, zodat reizigers niet langer het Muntcentrum binnen moeten lopen. Verder krijgt het station nieuwe toiletten en worden de liften onder handen genomen, zodat de toegang verbetert voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Om de brandveiligheid te verbeteren, komt er een branddetectiesysteem en een sproei-installatie voor de handelszaken die op hetzelfde niveau gelegen zijn als de lokettenzaal. Tot slot komen er ook poortjes in het metrostation, wat wel tot gevolg heeft dat de zone waar u zonder vervoersbewijs binnen kan, verkleind wordt.

Voor alle duidelijkheid: de renovatie slaat alleen op het metrogedeelte van De Brouckère. Aan het premetrogedeelte, waar de trams stoppen, wordt niet gewerkt.

Het totale prijskaartje van de renovatie bedraagt 8 miljoen euro. Het project is momenteel in openbaar onderzoek. Dat loopt nog tot 21 november. Als alles goed gaat moeten de werken in de loop van 2016 uitgevoerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?