Dakbrand in Elsene: studentenkoten onbewoonbaar

© Walter Derieuw

Zaterdagmorgen omstreeks 9.20 uur werd er rookontwikkeling gemeld in de Georges Bergmannlaan in de Elsense wijk Solbos. De hulpdiensten kwamen zonder dralen ter plekke, laat woordvoerder Walter Derieuw van de Brusselse brandweer weten. Ter plaatse werd een dakbrand vastgesteld in een gebouw van vijf verdiepingen, bestaande uit studentenkoten.

De aanwezige bewoners waren al veilig buiten. Het isolatiemateriaal en de houten structuur onder de roofing waren aan het branden. De pompiers spoten water onder de roofing om zo een dam op te werpen en verdere uitbreiding tegen te gaan. Daarna blusten ze de delen die in brand stonden, waarvoor een deel van het dak werd opengebroken.

Tijdelijk onderkomen

Het gebouw is daardoor momenteel onbewoonbaar. De nutsvoorzieningen werden uit voorzorg afgesloten. De studenten die er wonen, zorgen zelf voor logies en/of worden opgevangen. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk te zoeken in dakwerken.Na een laatste controle omstreeks 14.30 uur was de brand onder controle. In totaal waren een 30-tal brandweerlieden in de weer om de brand te doven.

dakbrand Elsene
© Walter Derieuw
Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?