Dakbrand in Sint-Pieters-Woluwe onder controle

© Paul Delva
| De brand ontstond op het dak van het appartementsgebouw.
Updated: 15-05-2019 - 17:20

In de Franciskanenlaan in Sint-Pieters-Woluwe heeft de brandweer een dakbrand onder controle gekregen. Op het hoogtepunt van de brand waren er dertig brandweerlui aan het blussen. Er raakte bij de brand niemand gewond. De bewoners van het gebouw krijgen tijdelijk elders onderdak.

Rond 15.35 uur kreeg de brandweer tientallen oproepen vanwege een brand in Sint-Pieters-Woluwe. Het gaat om een uitslaande brand op het dak van een appartementsgebouw met vier verdiepingen. De rookpluim was van ver te zien.

De brandweer was enkele minuten later ter plaatse om te blussen. Toen de brandweer aankwam hadden alle bewoners het gebouw uit eigen beweging al verlaten. Er vielen geen gewonden.

Vermoedelijk ontstond de brand tijdens de werkzaamheden die op het dak plaatsvonden. De brand was rond 16.45 uur onder controle, maar de brandweer is nog aan het opruimen om een nieuwe opvlakkering te voorkomen.

Het dak is onstabiel geworden en dus wordt de vierde verdieping onbewoonbaar verklaard. De bewoners van de tien flats in het gebouw kunnen minstens voorlopig niet naar hun woningen terugkeren. Voor hen wordt onderdak gezocht, in samenwerking met de gemeente.

De bewoners van de lagere verdiepingen zullen mogelijks morgen/donderdag wel opnieuw hun flats kunnen betrekken maar de flats op de hoogste verdiepingen hebben ook waterschade opgelopen zodat die bewoners langer zullen moeten wachten

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?