De Croo opent MolenGeek met Amerikaanse ambassadrice

© Alexander De Croo / Twitter
© Alexander De Croo / Twitter

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en de Amerikaanse ambassadrice Denise Campell Bauer hebben vrijdag het nieuwe MolenGeek geopend, een project dat jongeren uit Molenbeek in contact brengt met de kansen van digitaal ondernemerschap. De Open Vld-minister ondersteunt het project met een half miljoen euro.

"MolenGeek toont een ander Molenbeek, een Molenbeek dat op een positieve manier vooruit wil en de kansen grijpt die de nieuwe economie aan jongeren biedt. De digitale revolutie verlaagt de drempel voor digitaal ondernemerschap. Niet je diploma of achtergrond bepaalt je kansen, wel je ondernemingszin, verbeeldingskracht en doorzettingsvermogen," zegt Alexander De Croo.

"MolenGeek biedt jongeren die vooruit willen een platform om hun digitale vaardigheden te versterken en hun talenten te ontwikkelen. Het geeft hen zo een positief toekomstperspectief. Zo'n initiatief verdient onze steun."

Bedrijvencentrum
MolenGeek werd twee jaar geleden opgericht door vijf jonge ondernemers. De vereniging is actief rond digitaal ondernemerschap en technologie. Aanvankelijk werden workshops van enkele dagen gegeven voor jongeren om hun digitale dromen uit te proberen.

Vrijdag werd een echt bedrijvencentrum geopend waar de jongeren terecht kunnen voor een brede waaier van activiteiten. Jongeren kunnen er in contact komen met digitaal ondernemerschap, hun eigen digitale vaardigheden ontwikkelen en hun ondernemerszin aanscherpen.

Kansen doorgeven
Ibrahim Ouassari, één van de oprichters, geeft het voorbeeld van een jongere die met wagens naar de technische controle gaat en het voertuig dan gepoetst terug aflevert, desnoods op de werkplaats van de eigenaar. Om alles te organiseren werd met de hulp van MolenGeek een website ontworpen.

Ibrahim Ouassari zelf is afkomstig uit Molenbeek. Op zijn dertiende verliet hij de school maar als twintigjarige ontdekte hij technologie. Vandaag staat hij aan het hoofd van vier bedrijven in de IT-sector. Oussari wil de kansen die hij kreeg door digitaal ondernemerschap doorgeven aan andere jongeren en hen zo een positief perspectief aanreiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?