De Grootste Spaghettislag voor Babytheek Brussel

© BRUZZ
22/07/2020
Ook in:
en nl

De Babytheek Brussel wordt het goede doel waarvoor Brussel Helpt dit jaar de Grootste Spaghettislag ter wereld organiseert. Op zaterdag 28 november wordt er op verschillende locaties in Brussel spaghetti gekookt én gegeten om geld in te zamelen. Sarah Van Riel en Eva van Velzen van Babytheek Brussel zijn heel blij met de keuze: “Dit voelt als een enorme erkenning voor het werk dat we tot nu geleverd hebben. Al ruim een jaar voelen we de noodzaak om het project uit te breiden in Brussel. Onze eerste babytheek in Elsene barst uit zijn voegen. Dankzij Brussel Helpt kunnen we meer babytheken in Brussel openen en die wachtlijsten voor een lidmaatschap eindelijk wegwerken!”

Een babytheek is een uitleendienst van kwalitatieve babyspullen. Bij de babytheek kan je alle materiaal lenen voor de zorg van je kindje. Dat materiaal, zoals een badje, een autostoel, een park of een speeltapijt, heb je vaak maar voor een korte periode nodig, waardoor lenen al snel een verstandiger keuze lijkt, zowel uit financiele als ecologische overwegingen. De babytheek werkt met een abonnement dat je 20 euro per jaar kost en richt zich op een zeer brede doelgroep: “Ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, expats, etc.”, zeggen Sarah Van Riel en Eva van Velzen van Babytheek Brussel.

Nieuwe antennes

Vandaag is er de babytheek in Elsene de enige in het Brussels Gewest. Die is twee jaar geleden opgestart als proefproject door het Gemeenschapscentrum Elzenhof en Netwerk Bewust Verbruiken, de netwerkorganisatie die duurzame consumptie in Vlaanderen en Brussel bevordert. De uitleendienst bleek een schot in de roos, het succes toont aan dat de Brusselaar open staat voor gebruik in plaats van bezit van spullen.

Babytheek Brussel wil nu uitbreiden naar andere delen van de stad. De organisatie ziet grote algemene interesse voor hun uitleendienst en een acute nood aan dienstverlening in de Kanaalzone (Anderlecht-Molenbeek), de zone Noord (Jette-Laken) en Schaarbeek. Babytheek Brussel heeft plannen om in die wijken een antenne op te starten, in overleg en in samenwerking met lokale sociale partners en vrijwilligers. Die spelen een belangrijke rol in de toeleiding naar hulpbehoevenden en de formule van de sociale abonnementen.

Coronaspaghetti

Normaal gezien organiseert Brussel Helpt op zaterdag 28 november de derde editie van de Grootste Spaghettislag ter Wereld. Net zoals de vorige jaren zou de spaghettislag Brussel aanzetten om samen te koken en samen te eten. Met nog meer Brusselaars achter de kookpotten, op nog meer spaghetti-locaties en nog meer Brusselaars samen op pad om spaghetti te eten voor het goede doel. "De coronacrisis dwingt Brussel Helpt mogelijk om op zoek te gaan naar een veilig fundraising-alternatief", zegt Ineke Le Compte van BRUZZ. "Daarover komt er meer nieuws begin oktober, dan gaat de actie van start."

Gemeenschapsvorming

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met haar Brusselse partners ten voordele van een goed doel dat actief is rond een specifiek grootstedelijke problematiek. De actie heeft ook uitgesproken doelstellingen op vlak van sensibilisering en gemeenschapsvorming.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Brussel Helpt , de grootste spaghettislag ter wereld

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni