Het Warm Water
In eetcafé Het Warm Water komen twee rode draden in haar leven samen: de liefde voor Brussel en voor gezond eten. Het Warm Water – vandaag overgenomen door een collectief dat er biologische maaltijden aanbiedt – werd een ontbijt- en lunchcafé waar alles huisgemaakt werd: van de koekjes bij de koffie tot de muesli, de pannenkoeken en de welbekende kaastaart.
“Het was haar droom om de Duitse ontbijtcafés naar Brussel te halen. Het is idee is uitgegroeid tot een totaalconcept met veel Brusselse gerechten. De ontbijtformules verwezen naar de waterbronnen in en rond Brussel: Minneborre, Duvelsborre of de Wollenborre. Daar kwamen later ook avondgerechten bij. “Ze was vegetarisch gezind, maar begon daar plotseling vleesschotels te maken,” herinnert dochter Elke. Ook de typische ‘kipkap’ – een Brussels gerecht met varkenshersenen – belandt op het menu.
Lieve wilde ook graag het Brussels dialect ondersteunen. Algauw vond het cabaret ‘t Crejateef Complot Zonner Complekse’ - met onder andere schrijver Geert Van Istendael - een onderkomen in Het Warm Water.
“Een flamingant ga ik haar niet noemen, maar ze stond erop dat er Nederlands werd gesproken,” zegt Tineke. De kinderen zijn daardoor ook enigszins beschermd opgegroeid, met vooral bezoekjes aan Nederlandstalige theaters, bibliotheken en cultuurcentra.