De week van Werner Spinnoy

© Ivan Put

Dat Belgisch bier het goed doet in het buitenland, is algemeen bekend. Daar voegt ook Werner Spinnoy zijn steentje aan toe. Met zijn bedrijf Belgian Beer Brands promoot en exporteert hij Belgisch bier, zoals de sublieme Valeir Extra, naar Scandinavië, Taiwan, Singapore en Canada. Santé!

Artsenal

ARTsenal is een kunstbeurs voor mensen die betaalbare kunstwerken willen aanschaffen maar er niet altijd toegang toe hebben. De beurs is aan haar derde editie toe. Ze brengt een eerbetoon aan creativiteit die soms verborgen blijft maar overal aanwezig is. Ik heb pas recent over ARTsenal gehoord, maar kijk ernaar uit. Het is namelijk ook een manier om lokale kunstenaars te promoten. De sfeer is professioneel maar tegelijk aangenaam, en zal zowel kunstenaars als bezoekers aanspreken.
9 & 10/11, La Chaufferie, Witte Paterstraat 2, Etterbeek, artsenal.eu

Bozar Night

Bozar Night is een concept dat me vibes geeft aangezien het diverse media samenbrengt in een uitdagend geheel. Een avondje clubben met muziek en tentoonstellingen in een Brussels architectuurpareltje. Dat is een succesformule voor een plezant feestje. Ik ben al een paar keer naar de Bozar Night geweest en heb me er steeds goed geamuseerd. Ik ben benieuwd hoe ze dit keer de link zullen maken met Europalia India. De djs van dienst zijn onder anderen Andy Votel, Christophe Chassol en Charanjit Singh.
10/11, 20.00, Bozar, www.bozar.be

Bob Dylan

Voor ik naar de Bozar Night ga, pik ik eerst een concert mee dat helemaal anders is qua sfeer: dat van Bob Dylan. Samen met mij beschouwen veel muziekliefhebbers Dylan als een van de meest invloedrijke muzikanten van de 20e eeuw. Hij is een levende legende met een carrière van meer dan 50 jaar. Dylan heeft altijd op mijn must see-lijstje gestaan. Nu komt het er eindelijk van!
10/11, 20.00, Vorst Nationaal, www.vorstnationaal.be

Wok ii day

Ik hou van pikant eten en was dan ook zeer blij toen dit Indonesische restaurant de deuren opende in Koekelberg. Ik ben er al dikwijls geweest met mijn echtgenote en mijn drie kinderen. En dat zowel om ter plaatse iets te eten als voor take away. De eigenaars zijn zeer vriendelijke kerels. Het is ook aangenaam om te zien hoe een hedendaags interieur met een vrij eenvoudige stijl de kwaliteit van andere restaurantjes omhoog kan tillen.
Eugène Simonisplein 6, Koekelberg, www.wok2day.be

Poechenellekelder

Poechenellekelder is een fantastische, authentieke pub met een verbazend decor en een zeer vriendelijke staf. Ze geven er op professionele wijze advies bij de biersoorten die ze serveren. Naast een ruime selectie bier en traditionele likeur hebben ze er ook heel veel poppen.
Eikstraat 5, Brussel/Bruxelles, www.poechenellekelder.be
 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • De auto geeft tegengas: de strijd om de straat
  • Hoe een witte en gekleurde school enkel de voordeur delen
  • Moedige starters in de Dansaertstraat
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Binnengluren in het pornopaleis: 40 jaar Cinema ABC
  • L'art Belgo-Conlogais s'expose
  • Serge Aimé Coulibaly counters the virus with WAKATT
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement