De Zeyp in internationale geheugenbank

Donderdag vond in het gemeenschapscentrum De Zeyp de slotvergadering plaats van het Heuritage-project. Samen met acht buitenlandse partners werkte De Zeyp de afgelopen twee jaar aan een internetplatform waarop senioren hun verhalen en beeldmateriaal kunnen plaatsen.

Heuritage is een project met partners uit Wales, Polen, Hongarije, Portugal, Sicilië, Tsjechië, Cyprus en Frankrijk. Het liep twee jaar en kreeg 150.000 euro uit het Grundtvigfonds. Dat Europese fonds ondersteunt volwasseneneducatie. Doel van het project was om oudere mensen enthousiast te maken voor de computer, met name door hun te leren beeldmateriaal van hun streek op het net te zetten. "Elk van de deelnemende partners deed dat op zijn manier. Tegelijkertijd hebben we met alle partners samen een internetplatform voor lokale gemeenschappen ontwikkeld," vertelt Ivo Peeters, de centrumverantwoordelijke van De Zeyp.

Ganshoren ingezoomd , de door De Zeyp ontwikkelde digitale geheugenbank, zal nu dus onderdeel worden van dit internetplatform, net als Laken ingezoomd . Peeters: "Op www.heuritage.eu zul je oude beelden uit Ganshoren kunnen bekijken, maar ook lokale foto's uit bijvoorbeeld Polen."

Het afgelopen jaar waren de senioren uit Ganshoren elke maandagmiddag welkom in De Zeyp om hun persoonlijke archiefjes onder begeleiding in te scannen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?