De Zinneke Parade is terug: 'Dit is Brussel op zijn best'

© BRUZZ
14/05/2022
Updated: 14/05/2022 18.07u
logo_zinnekeparade2022.png


Na vier jaar is de Zinneke Parade terug en trekken de verschillende zinnodes door de straten van Brussel. Volg het hier op de voet. En check zeker ook onze stories op het Instagram-kanaal van BRUZZ.

Deze zinnode warmt zich op voor het startschot dat iets over drie uur gegeven wordt.

Joke maakt deel uit van de zinnode 'BrolBazaar', die voor de allereerste keer deelneemt aan de parade. De zinnode laat zich inspireren door René Magritte. "Dit is Brussel op zijn best."

De zinnode 'Soleil du No.o.rderzon' wil de Noordwijk van Brussel, met al zijn contrasten, in de kijker zetten. "Ook al gaat het om grijze gebouwen, wij zorgen voor vreugde en kleur."

Terwijl de zinnode 'IllusionPARK' met grote trom (en zelfgemaakte percussie-instrumenten) voorbij trekt, kijken de toeschouwers vol bewondering toe. "Dit heb ik nog nooit gezien, maar het is super."

Het is behoorlijk warm in het stadscentrum. Sommige toeschouwers hebben de perfecte uitkijkplek op een terrasje gevonden om de parade te volgen. "Eindelijk weer wat leven en kleur in de stad."

Moussa van de zinnode BrolBazaar: "Je kan hier een mooie dag beleven, welke afkomst je ook hebt. Dat is de realiteit in Brussel."

De zinnode 'Brussel's Move' is een stedelijke zinnode waar hiphop, blues en jazz elkaar ontmoeten. "Het doet heel veel deugd dat de mensen ons hier aanmoedigen. Vandaag tonen alle artiesten samen wat sterk is aan Brussel."

"Het gaat om inclusie en diversiteit," zegt de creative director Youssef El Kaouakibi. "Dat is de reden waarom ik meteen wou meedoen met het project."

De eerste Zinnode is bijna aan het eindpunt van de Zinneke Parade. "Iedereen is gewoon zielsgelukkig vandaag."

Bekijk ook het sfeerverslag van de Zinneke Parade in BRUZZ 24 op zondag.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni