Debaets wil interreligieuze dialoog aanzwengelen

© brusselnieuws.be
24/11/2014

Brussels minister van Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) wil de interreligieuze dialoog aanzwengelen. Na de aanslag op het Joods Museum dit voorjaar liepen de religieuze spanningen verder op. 'In zo’n geval is het belangrijk dat de verschillende religieuze leiders een gezamenlijk standpunt innemen.'

Dat zegt minister Debaets in een interview met de krant De Standaard.

De CD&V-minister heeft daarover al de orthodoxe en Joodse hoogste geestelijken op de koffie gehad, en plant ook nog gesprekken met de moslimgemeenschap.

Rond homofobie plant Debaets verdere sensibilisering in scholen, verenigingen en jeugdclubs, om duidelijk te maken dat “er niets mis is met anders zijn”. Ook de scholing van agenten over homofobie, een initiatief van haar voorganger Bruno De Lille (Groen), wordt verdergezet. Het contract daarrond met het Interfederaal Gelijkekansencentrum is vernieuwd.

Voor het totale pakket aan vormingen is 100.000 euro voorzien, meldt haar woordvoerster aan brusselnieuws.be.

Daarnaast is er een subsidiepot van 700.000 euro om organisaties te steunen die zich inzetten tegen discriminatie. Dat kunnen holebi-organisaties zijn, maar ook organisaties die acties opzetten tegen partnergeweld of voor het toegankelijker maken van evenementen voor gehandicapten, andere speerpunten van het Brusselse gelijkekansenbeleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni