Debat: zonder auto door stad

Indien u nooit voldoende redenen bij elkaar kon sprokkelen om afscheid te nemen van uw auto, dan zou de debatavond 'Recepten zonder auto' u wel eens op weg kunnen zetten. Bekende en minder bekende Brusselaars getuigen over hoe zij Brussel beleven zonder auto.

Hoe organiseren zij hun huishouden praktisch? Wat te doen met schoolgaande kinderen? Hoe krijg je alle boodschappen gedaan? Elke deelnemer vertelt vanuit zijn persoonlijke leefwereld. "In de stad kan je gemakkelijk zonder auto leven," zegt Ben Bellekens, medewerker van de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral). "Iedereen kan overtuigd worden zijn auto weg te doen. Tijdens het debat zullen de tips voor het oprapen liggen."

Zowel Frederik Depoortere, fietsmanager van het Brussels Gewest, als Steven Van Garsse, redacteur bij Brussel Deze Week, en Lutgard Vrints van Brukselbinnenstebuiten werpen hun licht op het onderwerp. Andere deelnemers zijn Cathy Vankeymeulen, bestuurder bij de Pianofabriek, en Jonathan Fronhoffs. Fronhoffs probeert zoveel mogelijk met de fiets te doen en zal onder andere over zijn fietsvakanties een woordje uitleg verschaffen. Joris Sleebus van Brukselbinnenstebuiten modereert de avond. Het debat is een samenwerking tussen Bral en de Pianofabriek. De discussieavond gaat door op woensdag 17 september om 20 uur in De Pianofabriek. Voorlopig adres (omwille van de verbouwingen): Willem Tellstraat 61, Sint-Gillis.

:: Over andere Bral-campagnes, eveneens in het kader van de Week van de Vervoering (www.komimo.be), die loopt van 16 tot 22 september, leest u op www.bralvzw.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?