Deel van Aarschotstraat heet vanaf volgend jaar Keulenstraat

© PhotoNews

Het deel van de Aarschotstraat tussen de Koninginnelaan en de Paleizenstraat in Schaarbeek, dat waar geen raamprostitutie is, krijgt vanaf 1 januari een andere naam. Het stuk straat heet vanaf dan de Keulenstraat, zoals in het verleden ook al het geval was. Dat heeft de gemeenteraad van Schaarbeek woensdagavond beslist. De rest van de straat blijft gewoon de Aarschotstraat.

Verschillende inwoners van de huidige Aarschotstraat hadden de burgemeester aangeschreven met het voorstel om het deel van de straat waar er geen raamprostitutie is, te herdopen. Ze voelden zich onterecht gestigmatiseerd door de negatieve connotatie die aan de naam van de straat kleeft.

De gemeente Schaarbeek besloot daarop om alle betrokken inwoners te raadplegen. Geen enkele inwoner gaf aan zich tegen een naamsverandering te kanten. Vóór WOI heette de Aarschotstraat ook al de Keulenstraat. De naamswijziging kwam er toen als hommage aan de stad Aarschot, die zwaar geleden had onder de Duitse bombardementen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?