Deliveroo telt al 1.500 koeriers in Brussel

Het aantal koeriers dat de voorbije twee weken voor Deliveroo reed in Brussel, is gestegen tot ruim 1.500. Dat blijkt uit navraag door onze redactie. Dat zijn er alweer 500 meer dan in januari 2017.

Elke Brusselaar kent ze ondertussen: de fietsers in de turquoisegroene jassen met een grote kubusrugzak. Het afgelopen jaar zijn ze een vast bestanddeel geworden in het Brusselse straatbeeld. 

In totaal zijn ze nu al met meer dan 1.500 actieve rijders, blijkt. "In onze databank zitter nog veel meer koeriers, maar alleen wie de laatste twee weken voor Deliveroo heeft gereden, beschouwen we als een actieve koerier," legt marketingmanager Charles Van den Bogaert uit. 

“De meeste van onze koeriers zijn studenten,” zegt hij. "Na de examens van januari hebben ze meer tijd om te werken, waardoor we veel meer aanvragen hebben gekregen."

Meer gemeenten
Dat komt goed uit voor Deliveroo. Sinds september leveren ze ook ontbijt, waardoor ze meer koeriers nodig hebben die ook ’s morgens willen werken.

“We hebben ook meer gemeenten waar we leveren,” zegt Van den Bogaert. “Sinds dit jaar bezorgen we ook maaltijden in Schaarbeek en Evere.”

Makkelijke oplossing
Dat er zo veel vraag is naar maaltijdleveringen heeft volgens Deliveroo een aantal redenen. Ten eerste hebben veel mensen weinig tijd en zin om boodschappen te doen . Een maaltijd aan huis laten leveren is dan een makkelijke oplossing. Vervolgens is het door de populariteit van de smartphone erg eenvoudig om een bestelling te plaatsen.

UberEats, een andere maaltijdenleverancier in Brussel, heeft zo'n 500 koeriers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?