Derde keer brandstichting aan parkbar Vorst

© Gautier Houba
| Voor de derde keer op rij werd La Guinguette du Parc de Forest opgeschrikt door brand.

Voor de derde keer op korte tijd is het café in het park van Vorst opgeschrikt door brand. Dit keer werd een vuilnisbak in de brand gestoken. De parkbar kon de volgende dag gewoon opengaan en had geen schade.

De uitbaatster van La Guingette du Parc de Forest heeft al enkele maanden last van jongeren die vandalisme plegen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het café opnieuw het mikpunt van vandalen.

Onbekenden staken een vuilnisbak in de brand en hebben enkele vernielingen aangericht. "Het was niet erg, maar wel vervelend," zegt uitbaatster Alice Billiet. "Het is niet tegen ons gericht, het is gewoon vandalisme. Het park van Vorst is een plek waar heel veel mensen toegang tot hebben."

Het is de derde keer dat er brand ontstaat bij de parkbar. Eerder ontstond er brand in een hoop palletten naast de bar. Ook in februari brandde de bar gedeeltelijk af. Volgens de politie waren de eerdere branden ook met opzet aangestoken. De verschillende incidenten zijn volgens de politiewoordvoerder waarschijnlijk niet gelinkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?