Tinne Van der Straeten (Groen!) in het spoor van Tim Jackson: “We moeten weg van het consumentisme.”

In welke winkels kan u last-minute nog terecht voor een kakelverse kerstkalkoen of - oei, vergeten! - het obligate toefje room op de bisque à la Jeroen Meus? Deze supermarkten in Brussel houden de deuren geopend voor de meest dringende kerstinkopen.

We beginnen met het 'slechte' nieuws: postkantoren zullen tot donderdag gesloten zijn, en ook de postverdeling ligt dinsdag en woensdag stil. Febelfin laat weten dat ook de banken pas donderdag terug openen. De beschikbaarheid van pakjesverdeelpunten zoals Kariboo is afhankelijk van de openingsuren van de respectievelijke winkels waarin ze zich bevinden, schrijft BX1.

Supermarkt

Bij Delhaize zijn de belangrijkste winkels op dinsdagavond tot 21u geopend, maar blijven de deuren op kerstdag zelf gesloten. Hetzelfde geldt voor de Proxy en Shop 'n Go winkels: de meesten zullen op kerstdag gesloten blijven. Enkele zelfstandige winkels zullen toch op eigen houtje open blijven, de openingsuren vindt u hier.

Carrefour houdt de hypermarkten open tot 18u of 19u op dinsdagavond. Veel Carrefour Markets en Carrefour Express' zullen op kerstdag wél geopend zijn. Welke dat precies zijn, vindt u hier.

Colruyt en Okay sluiten de deuren vanaf 18u dinsdagavond, en blijven ook woensdag gesloten. Lidl sluit de deuren al om 17u op kerstavond, en blijft, net als Aldi, op woensdag dicht. Aldi sluit op dinsdagavond om 19u.

De meeste winkelcentra zullen woensdag ook niet openen: City 2, Docks Bruxsel, Woluwe Shopping Center, Basilix en Westland blijven dicht. Ook Ikea Anderlecht en Zaventem houden de deuren dicht. Donderdag zijn ze opnieuw geopend.

Apotheken zullen in het algemeen ook gesloten zijn op woensdag, maar wie dringend iets nodig heeft kan altijd terecht bij de plaatselijke apotheek van wacht - de lijst vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie, supermarkt, winkel, kerstshoppen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni