DierAnimal redt opgesloten hond uit auto

DierAnimal_hond_auto
© FB/DierAnimal
| De hond kreeg na de bevrijding meteen water.

Zondag merkte een lid van de partij DierAnimal een hond op die opgesloten was in een auto. Vanwege de hoge temperatuur werd de politie ingelicht die het dier meteen uit het voertuig bevrijdde.

Op 2 juni vond aan het Begijnhofplein in het centrum van Brussel het Compostelafestival plaats. Daar zag een lid van Dieranimal een hond die was achtergelaten in een Mercedes, het dier vertoonde verstikkingsverschijnselen. Het Rode Kruis, aanwezig op het festival, werd gewaarschuwd en op hun beurt deden ze een oproep naar de eigenaar van het voertuig.

Doordat er geen respons kwam, belde het Rode Kruis vervolgens de politie. De agenten waren snel ter plaatse en sloegen het zijraam van de auto in en konden zo het dier bevrijden. Het diertje werd meteen gerehydrateerd door leden van het Rode Kruis.

Dierenarts

Omdat het dier al enkele uren in volle zon opgesloten was, stond het op het punt orgaanfalen te krijgen. Daarom werd de hond, nadat de eerste zorgen werden toegediend, door agenten naar een dierenarts gebracht.

Vervolgens werd de auto weggesleept. Later op de dag werden zowel de auto als de hond door de eigenaars weer opgehaald. Of er een vervolg komt, is nog onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?