Dinsdag zware verkeershinder door betoging social-profitsector

© Twitter (Grayling PR Belgium)

De social-profitsector trekt dinsdag opnieuw in gemeenschappelijk vakbondsfront door de straten van Brussel. Er worden ruim 10.000 manifestanten verwacht, de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene verwacht dan ook zware verkeershinder en roept bestuurders op om Brussel zoveel mogelijk te mijden met de auto.

Het is al de derde keer in vier maanden tijd dat de sector op straat komt tegen het uitblijven van een nieuw sociaal akkoord. Op 24 november bracht de betoging een kleine 20.000 man op straat. Verwacht wordt dat het er nu "ruim 10.000" worden, al zijn de cijfers volgens Mark Selleslach, nationaal secretaris bij de christelijke vakbond LBC-NVK, nog voorlopig.

Ook in december kwamen de bonden al eens op straat. Toen kregen ze van de Vlaamse en federale regeringen een "onderhandelingskalender" los, maar het overleg van de laatste maanden met de betrokken ministers leverde maar weinig resultaat op, hekelen de vakbonden.

'Gebruik het openbaar vervoer'
De vakbonden blazen dinsdagochtend om 10 uur verzamelen op het kruispunt van de Albert II-laan en de Kruidtuinlaan. Van daaruit vertrekt de betoging omstreeks 10.30 uur naar de Brandhoutkaai, via de Jacqmainpoort, de Pachecolaan, de Berlaimontlaan, de Stormstraat, de Wolvengracht, de Augustijnenstraat en het Sint-Katelijneplein. Het einde van de manifestatie is voorzien rond 13 uur.

De politie verwacht tot die tijd zware verkeershinder in de noordelijke binnenstad en op de kleine ring tussen de Sainctelettesquare en het Sint-Katelijneplein. Belangrijke verkeersassen op het parcours worden afgesloten. Voor noodzakelijke verplaatsingen naar en binnen Brussel doen mensen dinsdag best een beroep op het openbaar vervoer, al kan er ook daar hinder zijn, waarschuwt de politie nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?