Directeur Roel Leemans vertrekt bij Muntpunt. Magaly Rodríguez García volgt er Patrick Stouthuyzen op als voorzitter.

| Directeur Roel Leemans vertrekt bij Muntpunt. Magaly Rodríguez García volgt er Patrick Stouthuyzen op als voorzitter.

Directeur Roel Leemans vertrekt bij Muntpunt, Magaly Rodriguez Garcia nieuwe voorzitter

JDK
© BRUZZ
25/01/2023

Muntpunt, niet alleen de grootste Nederlandstalige bibliotheek van Brussel maar ook verantwoordelijk voor het communicatie- en promotiebeleid van de Vlaamse organisaties in Brussel, heeft een nieuwe voorzitter. Magaly Rodríguez García, professor aan de KU Leuven, volgt Patrick Stouthuyzen op die na zeven jaar zijn mandaat ter beschikking had gesteld. In het kader van deze beslissing raakte ook bekend dat Muntpunt op zoek moet naar een nieuwe algemeen directeur. Roel Leemans voerde sinds 2017 die functie uit, maar maakte bekend dat hij in de loop van het jaar stopt.

Woensdagochtend kondigde Roel Leemans zijn vertrek aan bij Muntpunt. Leemans staat al sinds oktober 2014 aan het roer bij de belevingsbibliotheek in het centrum. Hij was eerst jaren directeur operationele zaken, tot hij algemeen directeur werd. Die functie voerde hij acht jaar lang uit, waarvan twee jaar ad interim.

Leemans laat weten dat er niets gezocht moet worden achter zijn vertrek. Hij had namelijk in het verleden al een paar keer gezegd dat hij deze job niet tot aan zijn pensioen zou uitvoeren. In juli zal hij ook definitief al zijn opdrachten neerleggen.

Geen vertrek in mineur dus, maar wel een die past binnen de afgeronde zoektocht naar een nieuwe voorzitter en mogelijk nieuwe wind bij de Nederlandstalige bibliotheek.

Nieuwe voorzitter

Magaly Rodríguez García werd woensdag door de leden van de raad van Bestuur van Muntpunt verkozen tot voorzitter. Naast haar rol als nieuwe voorzitter is Rodríguez García historicus en hoofddocent aan de KU Leuven. Ze komt uit Ecuador en woont sinds 1996 in Brussel. Haar voorganger Patrick Stouthuysen was zeven jaar lang voorzitter, maar geeft de fakkel met onmiddellijke ingang door.

“Ik begin met bijzonder veel enthousiasme aan mijn taak als voorzitter,” aldus Rodriguez Garcia. “Deze organisatie past perfect bij mij, want ik vind hetzelfde enthousiasme terug in alle geledingen van Muntpunt.” Ze hoopt het werk van collega Stouthuysen te kunnen verderzetten. “We moeten een kwaliteitsvolle dienstverlening en een gezonde werking blijven garanderen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Magaly Rodríguez García , Muntpunt, voorzitter, Roel Leemans, algemeen directeur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni