DJ Mukambo dance

DJ Mukambo: Shaken onder de sterren

Hanne-Lise De Valck
© Brussel Deze Week
15/07/2015

Delicious Global Grooves, dat is wat Groovalicious u belooft. De feestjes bestaan nog maar twee jaar maar zijn een hit bij dansend Brussel. Voor de zomereditie vaart Groovalicious tijdens Brussel Bad uit met de Boatclub. Benjamin Tollet, aka dj Mukambo, heeft alvast een selectie lekkers klaar.

Wat is Groovalicious en wat is het idee achter de feestjes?
Dj Mukambo: “Dj Bruselo en ik misten iets in het Brusselse nachtleven. De rijke muzikale cultuur die in de wereld aanwezig is, komt hier amper aan bod in discotheken. We wilden feestjes organiseren waarop iedereen zich thuis kan voelen, met muziek uit de vier windstreken én waarop gedanst wordt. Dj Bruselo, een Albanese Brusselaar, brengt Balkan, Arabische muziek, hiphop, Jungle. Ikzelf ben zot op Afrobeat, Braziliaanse muziek, reggae,... We willen de vele goeie dj’s die door hun muziekkeuze amper of niet aan bod komen in het Brusselse, ook betrekken. En mensen laten dansen op urban grooves. Kortom, Groovalicious. We zijn zowat twee jaar geleden gestart in La Tentation, ondertussen feesten we in La Tricoterie. En vanaf volgend seizoen organiseren we ook feestjes in de KVS.”

Feesten op een boot, hoe werkt dat?
Dj Mukambo: “We beginnen om 18 uur te draaien aan het Croisetteke. Dat is een stukje Bruxelles Les Bains waar mensen kunnen aperitieven en dansen. Daar warmen we het publiek op. Om 23 uur schepen we in en beginnen we aan de real stuff. Vanaf 23 tot 3 uur varen we over het kanaal terwijl wij draaien en het publiek danst. Dansend onder de blote sterrenhemel zetten we de nacht in. Om 3 uur arriveren we opnieuw aan de Akenkaai. Het aantal plaatsen is beperkt. Tweehonderd danslustigen kunnen meedansen op de beats van de Groovalicious dj’s en onze special guest Rocky Marsiano. Wij kijker ernaar uit om te draaien op Brussel Bad. Het betekent dat we aan het groeien zijn en dat onze stijl geapprecieerd wordt.”

Nu op een boot, binnenkort ook in KVS. Waar dromen jullie in de toekomst nog van?
Dj Mukambo: “We zijn heel blij met de huidige feestjes. Die zijn intercultureel en intergenerationeel. Global Grooves komen op geen enkele radio aan bod. Radiozenders zijn vandaag meer bezig met luistercijfers en maken mensen amper warm voor nieuwe genres. Wij doen dat wel en het werkt! Ook de samenwerking met La Tricoterie loopt heel vlot, een toffe bende. Volgend seizoen organiseren we voor het eerst afwisselend feestjes in La Tricoterie in Sint-Gillis en in de KVS in Brussel. Dat zijn twee verschillende locaties met elk hun eigen publiek. Wij hopen op een kruisbestuiving. Wij zijn twee Brusselaars die weinig te maken hebben met de ‘Belgische problemen’. Wij gaan dan ook voor een gemengd publiek op alle vlakken, qua leeftijden, taal, achtergrond,... Nog meer Afrikanen op onze feestjes krijgen zou leuk zijn. Zowel achter de draaitafels als in het publiek.”

25/7 op Brussel Bad. Vanaf 18u gratis aan het Croisetteke. Vanaf 23u tot 3u op de Boatclub. €10 VVK, €12 ter plaatse.
19/9 voor het eerst in KVS-box. www.groovalicious.eu

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni