| Donderdagmiddag vond er een steekpartij plaats in de Anderlechtse Veeweydestraat.

Dode bij steekpartij in Anderlecht: verdachte opgepakt

© Chris Verhaeghe
28/09/2023
Updated: 28/09/2023 18.54u

In Anderlecht is donderdagmiddag een man om het leven gekomen na een steekpartij. Het slachtoffer zeeg neer in een snackbar. Een paar uur later werd een verdachte opgepakt, zo meldt de politiezone Brussel Zuid.

De feiten speelden zich af in de Veeweydestraat in Anderlecht. “Het gaat om een man die met een steekwonde ter hoogte van het hart de snackbar is binnengegaan”, zegt Sarah Frederickx van de politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en vorst), die daarmee een bericht van de Franstalige krant La Capitale bevestigt.

Het gaat om snackbar Fast Food Nour, op de Veeweydestraat 27. “Momenteel is het niet duidelijk waar de man vandaan kwam. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.”

"Het parket van Brussel werd op de hoogte gebracht en zal vandaag nog naar de plaats van de feiten afstappen samen met een onderzoeksrechter die door het parket werd gevorderd voor feiten van doodslag", zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket.

Het parket stelde intussen een wetsdokter aan, net als de technische recherche van de federale politie, die ter plaatse kwam voor een sporenonderzoek. "Het onderzoek is volop lopende. Daarom zal het parket van Brussel in dit stadium van het onderzoek niet meer communiceren over deze zaak”, aldus Vanoverschelde.

Even voor zeven uur 's avonds meldde de politiezone van Brussel Zuid een verdachte te hebben opgepakt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni