Dodelijke vechtpartij in Jette (update)

In het centrum van Jette is rond half drie vrijdagmorgen een man omgekomen na een vechtpartij. Het slachtoffer werd dood aangetroffen in de Léon Theodorestraat. Twee verdachten konden kort erna opgepakt worden. De aanleiding voor de vechtpartij is voorlopig onduidelijk.

"We kregen een eerste oproep binnen rond half drie in de ochtend met de melding dat er een vechtpartij aan de gang was," zegt Johan Berckmans van politiezone West aan FM Brussel. "We hebben een patrouille gestuurd. Die vonden een zwaargewonde man. We hebben de hulpdiensten verwittigd, maar het slachtoffer is ter plaatse overleden."

Het slachtoffer is een 48-jarige man uit Brussel. Twee verdachten konden een klein uur later kunnen opgepakt worden in de omgeving van de vechtpartij. Het gaat om twee Belgische mannen van 28 en 38. Een ervan is gekend bij het gerecht.

De ondervraging van de verdachten verliep moeizaam omdat de mannen onder invloed van alcohol of drugs waren. De twee mannen worden allicht ter beschikking gesteld van het parket en voor de onderzoeksrechter geleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?