DOVO onderzoekt verdacht voertuig aan Grasmarkt

© Belga
21/06/2017

De ontmijningdienst van het leger, DOVO, is na middernacht aan een nieuwe interventie bezig op de Brusselse Grasmarkt, vlak bij het Centraal Station. Daar zou volgens politiebronnen een verdacht voertuig zijn opgemerkt. De politie heeft de Grasmarkt volledig ontruimd en even later was er ook een kleine explosie te horen, maar dat was het werk van de ontmijningsdienst.

De Grasmarkt was eerder op de avond al ontruimd omdat die deel uitmaakte van de veiligheidszone rond het Centraal Station. Even werd de markt vrijgegeven zodat het federaal parket daar een persconferentie kon geven, maar kort na het einde van die persconferentie, kwam DOVO ter plaatse en sloot de politie de omgeving weer af.

Op de Brusselse Grasmarkt was rond 00.40 uur ook een kleine explosie te horen. Die was het werk van ontmijningsdienst DOVO, stelde persagentschap Belga ter plaatse vast.

Terreurdaad in Brussel-Centraal

In het station Brussel-Centraal vond dinsdagavond een ontploffing plaats toen een man een koffer liet ontploffen op een tussenverdieping tussen de inkomhal en de perrons 3 en 4. Militairen in de buurt wisten de man uit te schakelen. Het parket spreekt van een terreurdaad.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Terreurdaad in Brussel-Centraal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni