Drie dronken politieagenten in uniform opgepakt door collega's

© google maps

Drie politieagenten van de zone Brussel Hoofdstad – Elsene zijn zondag opgepakt nadat ze dronken in een Schaarbeeks café zouden zijn aangetroffen, terwijl ze in uniform en gewapend waren. Daarmee bevestigt woordvoerder Christian De Coninck een bericht uit de krant La Dernière Heure.

“Wij bevestigen dat drie leden van onze politiezone opgepakt zijn. Op dit moment hebben we nog niet alle feiten. Er is een onderzoek aan de gang. Wij wachten de resultaten af maar willen dit zeker tot op de bodem uitzoeken. Als de feiten correct blijken, dan zullen de nodige maatregelen genomen worden. Wij tolereren nooit ongepast gedrag in ons politiekorps en nog minder als dat de goede uitvoering van de taken en plichten in gevaar zou brengen.”

Volgens La Dernière Heure zaten de drie inspecteurs gewapend en in uniform dronken in een café op de Leuvensesteenweg in Schaarbeek, met hun dienstwagen voor de deur. Toen agenten van de zone Noord, die door gechoqueerde klanten waren verwittigd, ter plekke kwamen, zou een van de drie geprobeerd hebben te vluchten.  

Er is een disciplinair onderzoek aan de gang naar de drie agenten, die naar het ziekenhuis werden overgebracht om er een serie tests uit te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?