Drie scenario's voor renovatie Leopold II-tunnel: beslissing tegen september

© google

De Brusselse regering heeft nog geen beslissing genomen over de renovatie van de Leopold II-tunnel. Dat antwoordde Pascal Smet (SP.A) in de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement. Er liggen drie scenario's op tafel.

De beslissing over een opknapbeurt voor de langste autotunnel van het land was eerder beloofd voor de zomer, maar is nu uitgesteld tot in september. 

Minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) gaf nog mee dat er drie scenario's op tafel liggen voor de ingrijpende werkzaamheden. Eerste optie is de korte pijn: een complete sluiting van de tunnel tijdens de duur van de renovatie. Dat zou het meeste hinder veroorzaken, maar ook het minst lang duren.

Smet toont zich echter niet meteen gewonnen voor die radicale piste. Andere mogelijkheid is om de werken te beperken tot weekends, nachten en vakantieperiodes. De hinder zou dan beperkt blijven tot kalmere momenten, maar de werf zou zo wel veel langer duren.

Ten slotte is er nog een tussenoplossing waarbij één tunnelkoker dicht zou gaan voor renovatie. De andere zou dan tijdens de ochtendspits gebruikt worden voor het autoverkeer richting centrum, en tijdens de avondspits richting E40.

Sluiting
Enkele parlementsleden, waaronder Hervé Doyen (CDH) en Bruno De Lille (Groen) braken in de commissie een lans voor de sluiting van de tunnel, maar dat ziet Smet niet zitten. "Het is een beetje vreemd dat de zij die een voetgangerszone op de centrale lanen voorbarig vonden, mij nu vragen de Leopold II-tunnel te sluiten", antwoordde de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?