Drie verdachten opgepakt na massale vechtpartijen in Schaarbeek

© Heleen Debeuckelaere
| Politie Noord in Schaarbeek (archiefbeeld)
Updated: 30-09-2019 - 11:35

Zondagavond, rond 20 uur, is er op het Koninginneplein in Schaarbeek een massale vechtpartij uitgebroken. "Onze camera's telden 35 à 50 betrokken personen", zegt politiewoordvoerder Audrey Dereymaeker aan BRUZZ. Buurtbewoners spraken over geweerschoten maar dat bleken bommetjes te zijn. Rond 18 uur vond een eerste vechtpartij plaats waarbij zo'n vijftien personen betrokken waren. In totaal werden drie mensen opgepakt.

Rond 18 uur brak er een eerste vechtpartij uit in de Koninklijke Sinte-Mariastraat. “Daarbij waren er vijftien personen betrokken”, zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. “Er werd één persoon opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket.”

Een paar uur later, rond 20 uur, was er een tweede vechtpartij. Op het Koninginneplein gingen zo’n vijftig mensen met elkaar op de vuist. De politie kwam tussen en pakte twee personen op. Ook zij werden na verhoor ter beschikking gesteld van het parket.

'Geen link'

“In beide dossiers heeft het parket een onderzoek bevolen van de camerabeelden en zullen er getuigen worden verhoord. Voorlopig is er geen link tussen de twee vechtpartijen. Wat de aanleiding is van de twee vechtpartijen, is nog onduidelijk.”

Er zijn wellicht geen gewonden gevallen, al is dat niet zeker. "Het is altijd mogelijk dat ze op eigen kracht naar het ziekenhuis gaan", stelt Dereymaeker. Vast staat wel dat er geen vuurwapens zijn gebruikt. Buurtbewoners hadden daarover melding gemaakt, maar dat bleken bommetjes te zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?