Driehonderdtal uitbaters van nachtwinkels betoogt tegen sluitingsuur

CT
© Belga
27/09/2020

Een driehonderdtal uitbaters van Brusselse nachtwinkels heeft zondagmiddag betoogd aan de Financietoren in Brussel om te protesteren tegen het opgelegde sluitingsuur dat sinds juli geldt. Door het vroege sluitingsuur van 22 uur vrezen ze een aanzienlijk inkomensverlies.

De Nationale Veiligheidsraad besloot eind juli om de sluitingstijd van nachtwinkels in het hele land te vervroegen naar 22 uur. De uitbaters van nachtwinkels betreuren het inkomensverlies dat ze lijden omdat ze om 22 uur de deuren moeten sluiten.

"Wat is het verschil tussen een nachtwinkel en een benzinestation? Waarom kunnen benzinestations 24 uur per dag open blijven en wij niet?", vroeg een uitbater zich af. De betogers eisen een gelijkstelling met horecazaken in de rest van het land en willen open blijven tot 1 uur.

Still nachtwinkel protest

Strengere maatregelen

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verscherpt vanaf maandag echter de coronamaatregelen. Cafés en bars moeten de deuren sluiten om 23 uur, een maatregel die al zeker drie weken zal gelden. Samenscholingen van meer dan tien mensen worden verboden tussen 23 uur en 6 uur. Daarnaast moeten boekhandels die beschikken over een speelruimte en alle andere winkels die drank of voeding verkopen sluiten om 22 uur, zoals dat vandaag al het geval is voor nachtwinkels.

De betoging van de uitbaters van nachtwinkels stond gepland voor er sprake was van de verscherpte coronamaatregelen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , betoging nachtwinkeluitbaters

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni