Dubbele moordenaar herinnert zich volgorde niet meer

De 19-jarige die zijn dochtertje en haar overgrootmoeder vermoordde, herinnert zich niet of hij de bejaarde vrouw eerst vermoordde en dan verkrachtte of andersom.

Junior kwam op het appartement van zijn ex-vriendin aan en trof daar diens grootmoeder en zijn anderhalf jaar oude dochtertje aan, bericht La Dernière Heure.

Over wat toen gebeurde legt Junior Kabunda, die eerder al betrokken was bij de doodslag op pianist Benjamin Rawitz, tegenstrijdige verklaringen af. Vaststaat dat hij de 76-jarige grootmoeder verkrachtte. Of de vrouw op dat moment nog in leven was, kon de dader niet zeggen.

Toen zijn dochtertje daarop begon te huilen, wurgde hij ook het kind. De grootmoeder werd in een laken onder het bed geduwd, het babylijkje ging in de kast.

Toen zijn 17-jarige ex-vriendin Céline aankwam, vertelde Junior dat de twee naar het restaurant waren. Céline begon haar huiswerk te maken, waarop Junior ook haar probeerde te wurgen. Hij liet haar uiteindelijk voor dood achter in het appartement.

Woensdag raakte bekend dat Kabunda voor assisen moet verschijnen voor de doodslag op pianist Benjamin Rawitz in 2006, die hij samen met een ander bendelid van de Black Wolves pleegde.

De moeder van de vermoordde baby ontkent ondertussen dat ze zou gezegd hebben dat de baby niet van Junior was. Die uitspraak kan er mogelijk voor zorgen dat het drama van zondag als moord en niet als doodslag gekwalificeerd wordt. Volgens de dader ontstak hij in blinde woede toen het vaderschap van de baby ter sprake kwam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?