Dufourny: 'Tram is geen oplossing voor mobiliteit'

Het gemeentebestuur van Elsene betreurt de beslissing van het Gewest om door te zetten met de vertramming van bus 71. "De tram wordt ons opgelegd maar is ook geen oplossing voor de mobiliteit", zegt eerste schepen en waarnemend burgemeester Dominique Dufourny (MR).

Volgens Dufourny, die eerder al een petitie startte, is een tram niet de juiste oplossing voor de overbevolkte bus 71. "Het enige probleem is eigenlijk de doorstroming op het stuk Elsensesteenweg tussen de Vredestraat en de Naamsepoort", zegt ze aan Télé Bruxelles. "Dat is maar 300 meter. Er zijn andere oplossingen, zoals eenrichtingsverkeer voor de bussen, dan een tram die een pak faillissementen zal veroorzaken en dus heel wat jongeren die in de winkels werken hun job zal doen verliezen."

Het Elsense bestuur vreest tramfiles op de Buyllaan. "Daar rijden nu al veel trams (lijnen 25 en 94, red.) en als daar nog een lijn bijkomt, is er helemaal geen doorkomen meer aan. En zodra het sneeuwt of hard regent, is het nog erger. De tram is ook geen oplossing voor de mobiliteit. En wat met de fragiele Fraiteurbrug? Die kan helemaal geen tram dragen. Het is ook al te gek dat mensen zullen moeten overstappen aan Naamsepoort. En dat met 41 miljoen euro van de belastingbetaler."

Elsene overweegt procedures tegen de tram. "Maar zover zijn we nog niet", aldus Dufourny. "We zullen wachten tot we de concrete aanvraag zien en dan zullen we die bestuderen. Het is jammer dat minister Grouwels ons een tram oplegt en dat de regering haar daarin volgt. Er is nooit een open dialoog geweest over dit project en het Gewest heeft tot nu toe geen rekening gehouden met onze opmerkingen."

Het is niet denkbeeldig dat de gemeente haar standpunt ook kan doordrukken. In het verleden bleek al dat het Gewest vaak bakzeil moet halen in dossiers waar het tegenover een gemeentebestuur staat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?