Duplex onbewoonbaar na brand in Ukkelse snackbar

© PhotoNews

In een snackbar op de Alsembergsesteenweg in Ukkel heeft woensdagavond een brand gewoed. Het vuur sloeg via de afvoerpijp van de kookgassen oversloeg op de bovenliggende leegstaande duplex. De twee personen die in de keuken aanwezig waren, raakten niet gewond.

Het gaat om een gebouw van drie verdiepen met op de gelijkvloers een restaurant-snackbar. Daar waren twee mensen bezig in de keuken toen de keukenbrand uitbrak. De personen konden op tijd het gebouw verlaten en zijn niet gewond. De keukenbrand was snel geblust. De duplex is wel onbewoonbaar.

"Via de afvoerpijp van de kookgassen is de brand overgeslagen op de valse plafonds van het tweede en derde verdiep, waar een duplex is. Die was gelukkig niet bewoond, maar ze hebben wel op beide verdiepen een stuk van het vals plafond moeten afbreken om te blussen, want daar was het aan het smeulen", vertelt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Het gas en de elektriciteit werden afgesloten. Het gebouw is dus buiten gebruik. De oorzaak van de brand is accidenteel. De brandweer was twee uur ter plaatse voor de bluswerken en dat had ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Het tramverkeer op de Stallestraat en de Alsembergsesteenweg werd een hele tijd onderbroken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?