Ecomarkt The Barn opent in Etterbeek

Vandaag openen eco-ondernemers Quentin Labrique en Julien de Brouwer een compleet nieuwe overdekte markt op het Sint-Pietersplein in Etterbeek. The Barn, want zo heet de markt, beschikt over een ruimte van vijfhonderd vierkante meter en zal bovendien enkel biologische producten aanbieden.

The Barn werkt met eerlijke en authentieke landbouw. De markt, die strikt genomen eigenlijk een winkel is, wil ook een ontmoetingsplek worden. In de aanpalende ruimten worden culinaire workshops georganiseerd en je kan ze ook afhuren voor evenementen. Later dit jaar wordt de ruimte definitief omgetoverd in een restaurant met tuin.

“We hebben ons project opgericht met vier kernwaarden,” zeggen Labrique en de Brouwer. “Biologisch, toegankelijk, respectvol en nieuw.” The Barn wil zijn bezoekers aanleren wat de afkomst en productiewijze van hun producten zijn.

Geen merken
Aan de ingang van de markt vind je geen enkel merk of logo. In plaats van verschillende merken van hetzelfde product aan te bieden en onderlinge concurrentie te creëren, hanteren de twee ondernemers een strenge selectie. Voor elke voeding- of drankcategorie in hun kraam bieden ze niets anders aan dan hetgeen dat het beste bij hun waarden past.

The Barn biedt groenten en fruit, maar ook melkproducten, olie, olijven en kruiden, producten van een artisanale bakker, dranken, gevogelte en vleeswaren alsook droge producten aan. The Barn maakt zich sterk dat ze een eerlijke en betaalbare prijs vragen voor hun goederen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Ever Meulen: de man die Louis Vuitton naar Brussel bracht
  • Coyotes: Les acteurs lumineux de la nouvelle série Noire
  • Ian Dykmans: a fable in photos
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement