Eddy Merckx officieel in verdenking gesteld in fraudezaak politiezone Brussel-Zuid

Het Brusselse parket heeft bevestigd dat 13 personen, onder wie wielerlegende Eddy Merckx, in verdenking zijn gesteld in de fraudezaak van de politiezone Brussel-Zuid. Zij moeten op 27 september voor de raadkamer verschijnen.

De kranten van Mediahuis brachten de details over de fraude dinsdag naar buiten. Verschillende personen zouden leveranciers aangeleverd hebben bij de politiezone Brussel-Zuid om dan zelf een fikse korting te krijgen op aankopen. Eddy Merckx zelf zou commissaris Philippe Boucar omgekocht hebben om 46 van zijn fietsen te leveren aan de politiezone. De commissaris kon nadien rekenen op een stevige korting op een Merckx-fiets ter waarde van 2.500 euro.

Er worden enkel personen in verdenking gesteld en geen bedrijven. Er zijn ook geen andere politiezones betrokken in de fraudezaak. De politiezone Brussel-Zuid wil geen commentaar geven, omdat "het gaat om een dossier dat al acht jaar oud is en af en toe wordt opgerakeld in de media".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?