Eén gewonde tijdens kerstperiode door brandende kerstboom

© JP/BRUZZ
| De brandweer probeert de brand te blussen in de Wolstraat.

Afgelopen kerstperiode viel één lichtgewonde door een kerstboom die vuur vatte. De kerstboom was waarschijnlijk al uitgedroogd.

Tijdens de eindejaarsperiode is de Brusselse brandweer moeten tussenkomen voor een brand veroorzaakt door een kerstboom.

Eén persoon werd daarbij licht verband in het aangezicht. Een salon is volledig uitgebrand.

De "echte" kerstboom was versierd met brandende, wassen kaarsen en was waarschijnlijk al uitgedroogd. De boom transformeerde in een mum van tijd in een fakkel, waarvan de vlammen oversloegen op gordijnen en meubilair. Ook volgende eindejaarsperiode zal de brandweer de nodige preventieboodschappen uitsturen in verband met veilige eindejaarsfeesten.

De brandweer wenst te vermelden dat Net Brussel instaat voor het ophalen van de ontmantelde (zonder pot en versiering) natuurlijke kerstbomen op de ophaaldagen voor het groen afval.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?