Een op de tien auto's geflitst bij grootscheepse politiecontrole

© tvbrussel

De federale en de Brusselse politie hebben zaterdag overdag bij snelheidscontroles in Brussel in totaal 8.960 voertuigen gecontroleerd. 864 bestuurders werden geklist met mobiele flitspalen, dat is dus zowat een op de tien. De resultaten van vaste flitspalen en alcoholcontroles moeten bovendien nog bekendgemaakt worden.

Bij de algehele politiecontroleactie werkten een vijftigtal politieagenten van de federale en de lokale politie samen van 8 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds.

Naast de vaste flitspalen, die maximaal waren ingezet stonden de politiediensten op ongeveer 25 plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest opgesteld met mobiele flitsploegen en interceptie-eenheden. 

Die voerden controles uit op de boorddocumenten en alcoholintoxicatie.

Met de mobiele flitspalen werden 864 overtredingen vastgesteld.  Maandag laat de politie nog weten hoeveel bestuurders daarbovenop tegen de lamp liepen aan de vaste flitspalen en bij de alcoholcontroles.

Eén van de bestuurders werd zaterdagmorgen ter hoogte van de Brand Whitlocklaan tegengehouden bij een snelheid boven de 100 kilometer per uur, meldde de politie. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was ingetrokken en dat hij meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed had.

Bovendien was hij die ochtend ook al op een andere locatie geflitst. Zijn voertuig werd in beslag genomen. De man is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.

De actie is in het algemeen relatief rustig verlopen. Zaterdag is een goede dag voor controles, omdat er dan relatief weinig verkeer is in Brussel, klinkt het bij de politie. Die herinnert er nog aan dat de maximumsnelheid in de Leopold II-tunnel onlangs verlaagd is van 70 naar 50 kilometer per uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?