Eerste siëstabar van het land opent de deuren in Europese wijk

© ZZZ Zen
© ZZZ Zen

Brussel krijgt een siëstabar, waar vermoeide werknemers een tukje kunnen doen tijdens de pauze. De bar PAUZzzz opent volgende maandag in de Belliardstraat, in het hart van de Europese wijk.

Het concept is overgewaaid uit Japan, maar bestaat ook al een hele tijd in Franse steden als Lyon, Parijs en Rijsel.

De jonge ondernemers Gaêtan Oversacq en Najat Bouzalmad haalden de mosterd in Frankrijk, waar de siëstabars goed lijken te boeren.

"Gaêtan had het idee om een cocktailbar zonder alcohol te openen, met hangmatten", zegt Najat Bouzalmad aan brusselnieuws.be. "Maar we hebben jonge kinderen en een cocktailbar leek ons lastig voor het gezinsleven."

Ze behielden wel het idee van de rust en ontspanning, en borduurden daar op voort. "Mensen zijn steeds minder gezond. Ze hebben last van stress, depressies en zwaarlijvigheid, wat allemaal gelieerd is aan een gebrek aan slaap."

Het stel krijgt voor hun dutjesbar steun van het regionaal ontwikkelingsagentschap Atrium, Village Partenaire in Sint-Gillis en het agentschap voor ondernemen Impulse.Brussels.

Behalve gewone relaxatiezetels zal PAUZzzz ook massagestoelen en lichttherapie aanbieden. De klant kan qua massage kiezen tussen 'gewone' massagezetels, een hydromassagebed of een shiatsumassage via jadestenen.

De nieuwe siëstabar biedt pauzes aan van 15 tot 45 minuten. Een gewone relaxatiezetel kost 7 euro voor een kwartier, het massagebed 17 euro.

PAUZzzz, Belliardstraat 166, Brussel. Info: www.pauz.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?