Eerste sporen gelegd voor tram 9

© Marc De Bont via Twitter

Langs de Dikke Beuklaan in Jette zijn de eerste sporen gelegd voor de nieuwe tramlijn die de buurt van het UZ moet verbinden met het centrum van Jette en het trein- en metrostation Simonis.

Maandagnamiddag zijn de eerste tientallen meters sporen gelegd van de nieuwe tramlijn in aanwezigheid van vicepremier en voorzitter van Beliris, Didier Reynders (MR), Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en burgemeester van Jette Hervé Doyen (CDH). De werf startte langs het universitair ziekenhuis, vanaf het Oude Afspanningsplein langs de Dikkebeuklaan.

Over de tramlijn wordt reeds een tiental jaren gepraat. Aanvankelijk lag vooral de gemeente Jette dwars, maar de Jetse bevolking werd een beetje voor voldongen feiten geplaatst. In ruil kon burgemeester Doyen wel uitpakken met een ondergrondse parking op het Koningin Astridplein. Volgens Smet zal de nieuwe lijn de levenskwaliteit in de buurt verbeteren.

De Dikkebeuklaan moeten tegen eind 2016 volledig heraangelegd zijn. De tram zelf zou in september 2018 moeten rijden. Nadien zou de lijn doorgetrokken worden tot op de Heizelvlakte. Zonder dit laatste deel hangt aan de werf een prijskaartje van 25 miljoen euro, waarvan 19,7 miljoen uit de pot van Beliris, verklaarde Reynders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?