1776 Heroïne drugs aan het kanaal 2015
© Bart Dewaele | Drugs aan het kanaal

Eerste spuitruimte van Brussel laat op zich wachten

ADD
© BRUZZ
03/01/2022

In de Woeringenstraat in centrum Brussel zou in december vorig jaar de eerste gebruikersruimte de deuren openen. "Maar het coronavirus en de eindejaarsfeesten hebben voor vertraging gezorgd," klinkt het.

De eerste gebruiksruimte voor drugsverslaafden van het Gewest laat op zich wachten. De opening stond gepland voor december 2021 en zorgde voor gemengde gevoelens bij de buurtbewoners. "Waarom geen spuitruimte in de Louizalaan?", klonk het onder meer. Maar vandaag is het nog steeds bijzonder rustig in de Woeringenstraat, tussen Lemonierlaan en de Zuidlaan.

"Het klopt dat we ergens midden december al moesten openen," reageert Nicolas De Troyer van vzw Transit, die de ruimte in samenspraak met de politie, de Stad Brussel, het Gewest en het parket zal beheren. "Maar we wachten nog steeds op de laatste handtekeningen. De coronacrisis en de eindejaarsfeesten hebben voor wat vertraging gezorgd," luidt de verklaring.

De Troyer mikt op een officiële opening begin februari. "Vroeger lukt wellicht niet meer." De Stad Brussel en het Gewest hebben in oktober vorig jaar ook de plannen voor een tweede gebruikersruimte aangekondigd. Die zou tegen 2026 in de Havenlaan openen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie