Eet twee burgers en win een reis naar Spanje

© Becinbrussels
In Le Coq d’Or in Elsene krijgt u voor een week een bungalow aan de Spaanse costa als u twee hamburgers opeet. Niet eender welke burger, maar de Texas King Burger, een uitvinding van de vrouw des huizes.

Le Coq d'Or, de brasserie / frietkot in Elsene, heeft een origineel concept ontwikkeld. Wie daar twee Texas King Burgers opkrijgt, mag voor een week gratis gebruik maken van het vakantiehuisje van de bazin aan de Spaanse kust. "Het vliegtuig moeten ze wel zelf betalen," zegt Diane, de bazin in verschillende Franstalige media.

Het concept is toevallig ontstaan: "De studenten van de ULB zijn trouwe klanten," zegt Diane. "Ik heb toen eens gezegd dat ze een t-shirt kregen als ze er één helemaal konden opeten en dat ze mijn huisje in Spanje een weekje mochten lenen als ze er twee op kregen." Het vliegtuigticket moeten de winnaars zelf betalen. Maar heel wat studenten gaan de uitdaging aan.

De hamburger bestaat uit 250 gram rundgehakt met een diameter van 18 cm. "Ik heb drie maanden nodig gehad om een bakkerij te vinden die broodjes van 20 cm diameter verkocht," aldus Diane. Elke burger bevat ook vijf verschillende soorten sla, rauwe ajuintjes, drie verschillende soorten paprika's, augurken, tomaten en twee sneetjes kaas. Ook zit er ketchup en mosterd tussen. De burger weegt in zijn geheel 1,2 kilo en heeft een prijskaartje van 12 euro.

De spelregels zijn duidelijk: "het gaat enkel over de Texas King burger, dus kan geen van de ingrediënten vervangen worden," benadrukt Diane. Tot nu toe slaagden slechts twee studenten erin twee van die burgers naar binnen te werken.

Sinds de wedstrijd bekend raakte, kende Le Coq d'Or veel succes. "Ik denk er zelfs aan extra personeel aan te werven," aldus de bazin. Diane is in elk geval van plan haar gigantische hamburger te patenteren.

Le Coq d'Or, Terkamerenboslaan 2, 1170 Watermaal-Bosvoorde

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?