Eigenaar Filigranes klaagt gebrekkige verkeerssignalisatie rond winkel aan

Boekhandel Filigranes

Marc Filipson van boekhandel Filigranes is allerminst tevreden over de verkeerssignalisatie voor de nieuwe verkeerssituatie op de Kunstlaan. De fietsstraat voor zijn winkel leidt tot een daling van het aantal klanten. “Het gaat om een daling van 25 procent tijdens de belangrijkste periode van het jaar."

“De mensen die van de Naamsepoort komen hebben de keuze," zegt Marc Filipson, eigenaar van boekhandel Filigranes aan BRUZZ. "Of ze gaan rechtdoor, of ze gaan rechtsaf naar de Belliardstraat. Er is helemaal geen signalisatie wanneer je aankomt van de Naamsepoort. Geen enkele richtingaanwijzer naar de Kunstlaan of commercie. Zeker voor klanten buiten Brussel die met de auto komen is dit een zware afknapper.”

Filipson maakte zelfs speciaal een filmpje voor zijn klanten om de nieuwe verkeerssituatie uit te leggen. Maar dat kon tot nu toe nog niet baten, want Filipsons verkoopcijfers blijven dalen. “Het gaat om een daling van 25 procent voor de kerstperiode,” klinkt het verder. “De periode waar we we het meeste omzet draaien."

Paaltje verwijderd

Een paaltje dat op de hoek van de fietsstraat op de kruising tussen de Kunstlaan en de Guimardstraat stond is tijdelijk verwijderd door het Gewest om de bereikbaarheid van Filipsons winkel te vergroten, dit tot groot ongenoegen van enkele fietsactiegroepen die Filigranes nu willen boycotten.

“Dat begrijp ik niet,” klinkt het nog bij Filipson. “Ik heb altijd voor de Brusselse fietsers gevochten, onder andere voor fietsrekken hier. De Guimardstraat is nu weer vijf dagen open, ik ben een gelukkig mens."

Het paaltje wordt dinsdagavond (kerstavond) teruggeplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?