EK voetbal onder water in Nemo33

© Nemo33

Wie nog een originele plek zoekt om vrijdag de Rode Duivels aan te moedigen tegen Wales, kan zijn duikpak van onder het stof halen: duikcentrum Nemo33 in Ukkel zendt de kwartfinale van het EK immers uit op groot scherm… vijf meter onder water.

Het concept is simpel: “De wedstrijdbeelden worden vanuit het restaurant door de patrijspoort op de muur van het zwembad geprojecteerd”, legt John Beernaerts van Nemo33 uit. “Het publiek kan plaatsnemen op een platform en zo de wedstrijd volgen.”

Voor wie geen zin heeft om de hele wedstrijd natte voeten te hebben, is er ook nog een groot scherm boven het waterniveau in een zaal ernaast. Beernaerts vermoedt dat de meesten één helft onder water zullen volgen, en de tweede helft erboven.

Is 90 minuten onder water blijven misschien te vermoeiend? “Neen, het is perfect mogelijk om de hele wedstrijd onder water te kijken, zolang je tijdens de rust je duikfles vervangt. Maar het zal wellicht leuker zijn om toch ook een deel boven water te volgen, want er is geen geluid bij de wedstrijd in het zwembad. Technisch is dat wel mogelijk, maar daar hebben we de apparatuur niet voor.”

Een basis duikbrevet volstaat om te mogen deelnemen, en er is plaats voor 50 mensen. De eerste 33 ingeschreven duik-en voetballiefhebbers mogen de wedstrijd zelfs gratis volgen. “Daarna geldt normaal gezien het gewone tarief van 25 euro, maar we gaan daarvoor wel een inspanning doen om het lager te houden”, aldus Beernaerts.

Het is niet de eerste keer dat Nemo33 uitpakt met voetbal onder water: twee jaar geleden kon je er ook al een wedstrijd van België op het WK in Brazilië meepikken. De beelden daarvan spreken alvast tot de verbeelding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?