Elektrische scooters uitgebrand in Ukkel

Een dertigtal elektrische scooters van het deelbedrijf Go Sharing zijn deze ochtend uitgebrand op een stelplaats in Ukkel. De brandweer kon de brand intussen blussen maar vroeg tijdelijk aan omwoners om ramen en deuren gesloten te houden.

Omstreeks kwart na 7 deze ochtend kwam de brandweer ter plaatse op een stelplaatse in de Stallestraat in Ukkel omdat enkele elektrische scooters om nog onbekende reden in open lucht in brand stonden.

De brandweer had gevraagd aan politiezone Marlow om omwoners te adviseren hun deuren en ramen gesloten te houden en hun ventilatiesysteem uit te schakelen.

De brand veroorzaakte schade aan de gevel van de stelplaats en aan een bestelwagen.

De batterijen van de scooters werden nadien in containers onder water gedompeld om gedurende lange tijd ter plaatse af te koelen, aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Na enkele dagen zal een gespecialiseerde firma, aangesteld door de eigenaar van de scooters, de batterijen komen ophalen om ze te recycleren.

De brandweer heeft daarnaast ook watermaatschappij Vivaqua verwittigd dat er verontreinigd water in de riolen zal terechtkomen.

whatsapp_image_2022-04-17_at_10.31.55_am.jpeg
whatsapp_image_2022-04-17_at_10.26.04_am.jpeg
whatsapp_image_2022-04-17_at_10.26.03_am.jpeg
whatsapp_image_2022-04-17_at_1.30.02_pm_1.jpeg
De scooters moeten enkele dagen onder water gedompeld worden, zodat de batterijen volledig geblust kunnen worden.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?